Do-In is een oosterse vorm van lichamelijke oefening, gebaseerd op  meridiaan-strekkingen en wordt ook wel Taoïstische Yoga genoemd. Do-In werkt met Ki (levensenergie) , net als shiatsu en acupunctuur. Via oefeningen en houdingen leer je de meridianen (energiebanen) kennen.

Do kan je vertalen als de weg van de natuur. In  als het volgen van de stroom, Ki.

Je leert op een eenvoudige manier te luisteren naar je lichaam en jezelf  in balans te brengen. Het dagelijks doen van deze oefeningen, in uitgebreide vorm of teruggebracht tot simpele strekkingen, geeft je inzicht in jezelf.  Je voelt je fit en vrij.

Do-In is voor iedereen. Het is een groepsles. In mijn shiatsu-praktijk geef ik vaak ondersteunende oefeningen mee die hun oorsprong vinden in de Do-In en Chi Kung (het oefenen of gewaarzijn van Ki).

Ik geef voor mensen die herstellen van ziekte speciale lessen: 1 op 1 Do-In (zie onder lessen) Een Herstel Do-In les is een individuele les toegespitst op wat er speelt. We stellen een schema van oefeningen samen specifiek gericht op de situatie zoals die zich aandient en maken minimaal 2 vervolg-afspraken. Je behandeld jezelf.

In het oosten zeggen ze: “Je kunt de degens aanreiken, strijden doe je zelf”.

Do-In heeft een helende werking en houdt lichaam en geest gezond en soepel.

DO-IN | Barbara Diederiks | Shiatsu Massage & Do-In lessen Amsterdam